Info AMPA

PROJECTE DE REFORÇ EDUCATIU. ÈXIT SOCIAL

Hola families, un any més L'EIX SOCIAL ens ofereix un projecte de reforç educatiu pels alumnes dels centres educatius de Cervelló.

Aquí us presentem l'activitat....

Activitat:Reforç Escolar a alumnes de 3r., 4t, 5è i 6è de Primària 
S'obre el plaç de preinscripcions per les escoles de Primaria: 
Classes de reforç amb professors titulats . Grups reduïts (6 alumnes). 3h/setmana de reforç i 2h/mensuals de reeducació i motivació individual amb psicopedagog/a.
Organitzat i Becat pel Programa Èxit Escolar 18-19 del Eix Social

Preus Subvencionats. Places limitades !!!!! PREINSCRIPCIÓ OBERTA!!!!

QUE FEM?

• Recolzem les tasques escolars, així com els continguts curriculars.

• Iniciem a l'alumnat en tècniques d'estudi, estimulant les seves habilitats d'aprenentatge.

• Oferim una atenció individualitzada de les necessitats curriculars, en coordinació amb els diferents agents educatius dels centres escolars.

• Duem a terme un seguiment integral, personalitzat i continuat dels alumnes al costat del professorat i la família.

• Facilitem orientació i assessorament familiar a l'educació dels escolars.

COM RESERVO PLAÇA?
https://goo.gl/forms/JGaEnIf3HuWPjYNh2

exit escolar

Boníssim inici de curs families.

Llibres 2018/2019

Com cada any, des de l'AMPA volem oferir-vos la possibilitat de comprar els llibres, les agendes​ i la quota de manteniment del banc de llibres dels vostres fills pel curs vinent, tot gaudint dels descomptes que l'AMPA negocia amb les editorials per ​poder oferir el millor preu per a tots nosaltres.

A partir del dia 31/05/18 ja podeu consultar a la pàgina web de l'escola els llibres per l'any vinent i fer el pagament de l'import indicat. Teniu fins el dia 20/06/18 per fer el pagament i els llibres els podreu recollir els dies 19 i 20 de juny de 09:00 a 11:00 i de 16:30 a 18:00 hores al menjador de l'escola.

ÉS IMPRESCINDIBLE PORTAR EL DIA DE LA RECOLLIDA EL REBUT DE L'INGRÉS BANCARI O LA TRANSFERÈNCIA DEL PAGAMENT DE LA QUOTA DE L'AMPA I DELS LLIBRES.

Si alguna família, de manera justificada, no pot recollir els llibres en aquestes dates, haurà de posar-se en contacte amb la comissió de llibres de l'AMPA per buscar una solució.

Els alumnes de P3, P4 i P5 no faran servir llibres.

Per a qualsevol dubte o aclariment ​​podeu adreçar-vos a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Salutacions

AMPA Escola Santa Maria de Cervelló

Comissió de llibres

www.escolasantamariacervello.cat

Les famílies reivindiquen la falta de dotació d’especialistes en educació especial als menjadors escolars 
 
  • La FaPaC denuncia l’incompliment de la normativa i la vulneració de drets fonamentals dels alumnes amb necessitats educatives específiques (NEE) en el servei de menjador.
  • Les famílies i AMPA afectades es veuen obligades a assumir els costos dels especialistes en educació especial que li corresponen al Departament d’Ensenyament.
 
Barcelona, 10 de maig 2018
 
Des de la FaPaC advertim que l’educació inclusiva no eximeix al Departament d’Ensenyament de complir amb les seves obligacions respecte els alumnes amb NEE que s’escolaritzen en centres educatius ordinaris i, per això, fem una crida a tota la comunitat educativa i a la societat en general a donar suport a la reivindicació de la FaPaC i a fer visible l'exclusió que provoca el Departament per la seva inactivitat i elusió de la seva responsabilitat. 
 
Cartell campanya FaPaC escola inclusiva menjadors inclusius
  La federació ha encetat la campanya           “Escola inclusiva, menjadors inclusius”    amb la finalitat de conèixer la realitat que viuen les famílies amb fills i filles amb necessitats educatives especials. A través d’un FORMULARI que es fa arribar a les més de 2.300 AMPA federades es vol saber si l’alumnat amb NEE es pot quedar a dinar a l’escola i qui assumeix el cost dels especialistes en el temps de menjador.
 
 
L’actual Decret 160/1996, de 14 de maig, pel qual es regula el servei escolar de menjador estableix que el Departament d’Ensenyament ha de garantir la prestació del servei de menjador als alumnes escolaritzats en centres d’educació especial (CEE). D’altra banda,  després de l’entrada en vigor del Decret 150/2017, de 17 d’octubre, de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema inclusiu tots els alumnes s’han d’escolaritzar obligatòriament en centres educatius ordinaris (art. 17), derogant el Decret 299/1997, de 25 de novembre, sobre l’atenció educativa a l’alumnat amb NEE que regulava el personal d’atenció educativa en el Centres d’Educació Especial.
 
Aquest fet implica que els alumnes amb NEE s’escolaritzen en centres educatius ordinaris, creant una xarxa única que conforma el sistema d’educació inclusiva. La normativa vigent sobre el procediment d’admissió d’escolarització obliga el Departament d’Ensenyament a dotar tots els centres públics amb els recursos adients i addicionals que siguin imprescindibles per garantir una atenció educativa adequada a l’alumnat amb NEE (arts. 18.3 D 75/2007).
 
En conseqüència, la normativa vigent obliga a garantir la prestació del servei de menjador als alumnes amb NEE escolaritzats en els Centres d’Educació Ordinària i dotar-lo de personal especialitzat. 
 
Reclamem la integració analògica de la normativa existent per corregir l’omissió del legislador, de manera que el Departament d’Ensenyament garanteixi el caràcter obligatori de la prestació del servei de menjador amb especialistes en educació especial als centres educatius ordinaris que tinguin escolaritzats alumnes amb NEE.
 
El buit normatiu i la inacció de l’administració causen una greu vulneració del principi d’igualtat i no discriminació als alumnes amb NEE escolaritzats en centres educatius ordinaris. L’administració s’ha de fer càrrec d’aquesta reivindicació legítima donada la particularitat dels alumnes, que requereixen del suport de personal qualificat que els ajudi en el desenvolupament de la seva autonomia durant el temps de menjador, tal com succeeix en els Centres d’Educació Especial.
 
Per tots aquests motius, des de la FaPaC fem una crida a les famílies i AMPA que estan suportant el cost dels especialistes en educació especial en temps de menjador a sumar-se a aquesta reivindicació per tal que els alumnes amb NEE no quedin expulsats del sistema. Volem unir esforços per exigir al Departament d'Ensenyament el compliment de la normativa aplicable i la fi de la vulneració dels drets fonamentals de les nenes i nens amb NEE.
 
El Departament d’Ensenyament no pot excusar la seva omissió perquè es coneixedor d’aquestes necessitats des de fa anys. Durant el curs 2004-2005 va iniciar la implementació de les unitats d’educació especial (USEE) als centres ordinaris i en l’informe de valoració que va fer al finalitzar el curs 2008-2009 s’evidenciava la falta de suport de personal al menjador, l’actuació del personal educador i la indefinició de les seves funcions, la confusió sobre el perfil i funcions dels vetlladors i el greuge comparatiu de l’alumnat USEE en relació amb el dels Centres d’Educació Especial pel que fa al servei de menjador. 
 
No és admissible que després d’una dècada no s’hagi resolt la dotació d’especialistes d’educació especial en horari de menjador en els centres ordinaris. És obligació del Departament d’Ensenyament garantir la dotació d’especialistes en educació especial per atendre els alumnes amb NEE. Recordem que aquests especialistes, en cap cas, han de substituir el personal docent ordinari ni el servei de monitoratge.
 
L'objectiu de la FaPaC és aconseguir el compliment de la normativa aplicable mitjançant el diàleg amb l'administració i, en cas de no ser escoltats i no prendre les mesures necessàries, recórrer a l'Administració de Justícia per tal que obligui a la Generalitat de Catalunya a complir amb la legalitat vigent i reparar la vulneració dels drets fonamentals afectats.
 

Assemblea Territorial Baix Llobregat FaPaC

Us animo a reservar el dissabte dia 26 de maig a l'Inst, SALES de Viladecans.

Lloc: Institut de Sales C/. Antonio Machado 43 08840-Viladecans.

Confirmeu al: 

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.   o tel. 615 963 276

assamblea fapac

Programa

9.15h Inscripcions i photocall

9.45h Benvinguda i obertura

10.15h Assemblea FaPaC Baix Llobregat:

  • Aprovació acta anterior
  • Aprovació Memòria 2017
  • Ratificació Junta Territorial
  • Pla de Treball 2018
  • Torn obert de paraules.

11.30h Pausa cafè i foto de grup

12h. Jornada participativa : “ Entre totes construïm FaPaC “

Reflexions sobre el funcionament i organització territorial de FaPaC

14h. Cloenda.

Hi haurà servei de monitoratge gratuït per a la mainada.

  Com arribar-hi:  https://agora.xtec.cat/iesdesales/linstitut/on-som

 Podreu intercanviar i compartir experiències amb altres AMPA de la comarca,

Us esperem!!